rolex replica
Links:スーパーコピー 優良サイト 口コミ,スーパーコピー時計N級品,ロレックス スーパーコピー販売
https://upscalerolexs.com/
X

Makt og avmakt

 21.02.2012   3175

Ledelse

Som vanlig leser jeg for tiden flere bøker på en gang, og akkurat nå leser jeg en bok om kosthold, en bok om stress og en bok om å leve her og nå. Når jeg leser om kosthold, stress og tilstedeværelse, finner jeg ulike temaer beskrevet på helt tilsvarende måter. Det er som om dette dreier seg om et og samme tema, og temaet er hvordan vårt indre liv noen ganger overtar vår personlighet, vårt selvbilde og vårt syn på omverden. I alle tre bøkene benyttes begreper som våre indre monstre, ynkelige kryp, troll og drager. Vi vandrer rundt med hver vår dyrehage full av smertedyr som krever vår oppmerksomhet, og som ønsker å overta vårt selvbilde og vår personlighet.

 

Vi prøver så godt vi kan å holde liv i disse troll og monstre fordi vi identifiserer oss med dem. Vi har ynkelige kryp langt der inne i vårt personlige sinn, som stadig vekk minner oss på hvor fryktelig det er å være nettopp deg. "Husk alt det du urettmessig har blitt utsatt for". "Sånn som den gangen da alle andre enn deg …". Forferdelige greier det der. Tenk at nettopp du. Også kommer det en drage ut fra en hemmelig grotte i ditt indre, som kaster ut flammer og krever at du skal ha sex, eller alkohol, eller søtsaker,  eller mat, eller omsorg, eller forståelse, eller hva nå det er som du har av troll og monstre i din indre dyrehage. På jobben dukker et brølende maktmonster kanskje opp, eller et arrogant faglig gjenferd som krever respekt for din enorme faglige dyktighet. Du vet jo selvfølgelig at du har rett, og enhver diskusjon dreier seg først og fremst om å få de andre til å forstå at du har rett.

 

Det er sagt i et ordtak at; "Når vi går inn i en diskusjon, så er det med full overbevisning om at vi skal gå ut av diskusjonen med samme mening som vi hadde når vi gikk inn i diskusjonen."

 

Ofte kan din indre smerte, dine savn og ditt selvbilde ta så stor plass at det fortrenger andre. Når du er ekstra synlig  eller dominant, vil andre måtte gi av sin plass i fellesskapet. Om du krever oppmerksomhet kommer andre i skyggen.  Om lyset så absolutt må falle på deg, vil du kaste skygge som kan gjøre andre helt usynlige.  Din smerte er din smerte, min smerte er min smerte, og ingen av oss har krav på å oppta andres plass fordi vi ikke har dressur på våre indre smertedyr.

 

Vi kan også velge å straffe oss selv eller våre omgivelser for å betjene våre indre smertedyr. Alt fra uprovoserte negative reaksjoner i hverdagen, til terroraksjoner på samfunnsnivå. Ofte er det et ynkelig kryp eller et rettferdighetstroll som kommer til uttrykk. Vi opplever også at en reaksjon kan være helt ute av proporsjoner i forhold til sammenhengen. Da kan det være tidligere erfaringer som hentes fram, og reaksjonen på den historiske hendelsen kommer til uttrykk, og blir ofte veldig overraskende.

 

Så kan vi undre oss på hvorfor de fleste av oss bevarer disse smertedyrene i vårt personlige indre. Svaret ligger antagelig i at vi identifiserer oss så mye med smerten. Vi er ofte våre erfaringer og opplevelser, og veldig ofte preges vi av de negative opplevelser vi har fra tidlig i livet. Vi er offer for vår egen smerte. Det er så personlighetsforstyrrende å legge disse opplevelsene fra oss, at vi lar disse smertedyrene plage oss, kanskje resten av livet.  Vi tar tilflukt i våre ynkelige kryp, og synes synd på oss selv når verden rundt oss er krevende. Og man bør kanskje spørre seg selv; Hvem er jeg, uten den smerten jeg bærer med meg i livet?

 

Antagelig er du en fantastisk fin person, om du bare er bevisst på det som gjør vondt, og ikke lar det overta livet ditt. Det er som i eventyrene at trollene sprekker når det kommer lys på dem.
lederansvar motivasjon organisasjonskultur sosial effekt

Tilbake

Velkommen

Velkommen til en faglig blogg om forretningsanalyse.  Jeg ønsker å ta opp temaer innen bedriftsøkonomi og markedsøkonomi samt de verktøy vi bruker for analyse og planlegging av utvikling og drift. Det vil bli fokusert på beslutningsstøtte, styringsinformasjon og ledelses-verktøy.Les mer

Følg oss på Facebook

Bli medlem av Forretningsanalyse gruppen på Facebook. Der legger jeg ut aktuelle nyhetsartikler som relaterer til innleggene her på bloggen og du kan møte noen av de andre leserne. Jeg håper du vil være med i debatten og husk at kommentarer er alltid velkomne. 


Søk etter ord

 Search
soap2day