rolex replica
Links:スーパーコピー 優良サイト 口コミ,スーパーコピー時計N級品,ロレックス スーパーコピー販売
https://upscalerolexs.com/
X

Spiller du i Adeccoligaen?

 03.03.2011   2525

Ledelse

Når virksomhetens omdømme blir utfordret, kan det være direkte negativt å bli assosiert med selskapets navn, profil, logoer, etc. Adeccoligaen har kanskje ikke samme lukt og smak som bare for kort tid siden.  Om du er en liten lokal virksomhet uten stor omtale kan du kanskje reise deg fra asken igjen om du gjør alvorlige feil, men om du er en virksomhet med en enorm profil i samfunnet, kan det hende at selv fuglen Fønix måtte slite med å komme seg opp av asken. 

 

Vi har i den siste tiden sett hvor fort og bratt det kan gå nedover med omdømme, om virksomheten og ledelsen ikke holder seg til lover og regler, eller har dårlige rutiner, holdninger, eller hva det nå er som ender opp som Adecco sakene, prissamarbeid på asfalt, osv. 

 

Det er ikke det at vi feiler, at vi har mangelfulle rutiner, eller at enkeltpersoner i virksomheten ikke etterlever de normer, rutiner eller regler som foreligger.  Men når kulturen er svikefull fra ledelsen og ned, eller rapportering og informasjon er direkte feilaktig, og gjerne for å skjule ulovligheter eller svik, da er det ingen vei utenom. 

 

Jeg har ikke tilstrekkelig innsikt i disse sakene til å uttale meg om noen av dem, men det vi ser i media påvirker oss alle sammen.  At det ikke er en enkelt sak, men etter hvert mange saker av samme karakter, henter fram harme og sinne hos de fleste av oss.  Og når det er vanlige mennesker, innvandrere og hardt arbeidende ansatte det går ut over, da kan mye av omdømme være ødelagt på veldig kort tid (kanskje i løpet av sekunder).  Et omdømme det har kostet lang tid og mye penger å bygge opp er ødelagt for all tid. 

 

I Norge har vi en kultur om å ta spesielt hensyn til alminnelige mennesker, og det er ikke god skikk for ressurssterke mennesker eller virksomheter å utnytte yrkesutøvere på lavere plan.  Man skal holde seg på god avstand fra disse kulturgrensene for ikke å få en folkedom, som sikkert er både urettferdig og velfortjent.  Den vil i alle fall som regel være selvfortjent. 

 

"Evig eies kun et dårlig rykte" synger Henning Kvitnes, og det gjelder også i næringslivet.
konsekvenser lederansvar regnskapstall sosial effekt økonomisk kriminalitet

Tilbake

Velkommen

Velkommen til en faglig blogg om forretningsanalyse.  Jeg ønsker å ta opp temaer innen bedriftsøkonomi og markedsøkonomi samt de verktøy vi bruker for analyse og planlegging av utvikling og drift. Det vil bli fokusert på beslutningsstøtte, styringsinformasjon og ledelses-verktøy.Les mer

Følg oss på Facebook

Bli medlem av Forretningsanalyse gruppen på Facebook. Der legger jeg ut aktuelle nyhetsartikler som relaterer til innleggene her på bloggen og du kan møte noen av de andre leserne. Jeg håper du vil være med i debatten og husk at kommentarer er alltid velkomne. 


Søk etter ord

 Search
soap2day