rolex replica
Links:スーパーコピー 優良サイト 口コミ,スーパーコピー時計N級品,ロレックス スーパーコピー販売
https://upscalerolexs.com/
X

Dynamisk styring

 15.11.2010   4713

Analyse

Det er lett å tenke seg at nye og dynamiske styringsmodeller skaper rom for nye muligheter, men det stiller også nye krav til organisasjon, kultur og ledelse.

 

Når vi skal invitere til kreativitet og endring, må vi tåle at våre medarbeidere feiler. Hvis det ikke er lov å feile, vil hver enkelt gjøre det de kan så godt fra før. Det blir det ikke så mye kreativitet eller endring av.
Hvis vi inviterer til nøkkeltallstyring eller annen målstyring på et overordnet nivå, må vi sikre oss at vi har et klart begrepsapparat på verdier, kvalitet, etikk, osv., for at vi ikke utfordrer selskapets verdier og omdømme.

 

Det er mange veier som fører til traktene omkring Rom, men ikke alle fører deg dit med sjela i behold. Og hvis du målstyrer kun med GPS koordinatene for målet, slik at hver enkelt kan finne sin egen vei til Rom , da kan du risikere at ikke alle er tørre på beina når de kommer dit. Den snareste veien mellom to punkter i en virksomhet er som oftest ikke en rett linje. Enhver virksomhet trenger ledelse, mål og kultur, også når dynamikken skal få plass. I en organisasjon kan vi heller ikke la noen gå alene, eller mot personlige mål som ikke samsvarer med virksomhetens mål. Vi må endre oss fra å være en strategisk stabil og målorientert "Hval-organisasjon" til å bli en fleksibel "Fugleflokk-organisasjon", som hele tiden endrer retning når omgivelsene og omstendighetene krever for det.

 

Nye dynamiske styringsmodeller åpner for et mer involverende og ansvarliggjørende lederskap, og derfor stiller det også nye krav til lederkultur og organisasjonskultur. Vi må ha felles forståelse for etikk og kvalitet og vi må etablere en god "fugleflokk mentalitet", hvor man fort kan endre retning uten å miste fellesskapet.

 

Det finnes mye god litteratur og teorier for dynamisk styring og det finnes mye god litteratur og teorier for endringsledelse. Jeg anbefaler at man ikke vurderer det ene uten å ta med det andre. Dynamisk endringsledelse må på plass først, om man skal ta i bruk dynamiske styringsmodeller.

 

Her er noen linker hvor du kan lese om
Kvalitetsledelse: http://janpetrus.wordpress.com/2010/11/03/sgl-kvalitetsledelse-og-ledelsesnivaene/
Verdier og ledelse: http://janpetrus.wordpress.com/2010/10/18/sgl-verdier-og-ledelse/
Utfordringer og ferdigheter: http://janpetrus.wordpress.com/2010/11/01/sgl-teamdag-og-teamflyt/
"Kjemi" og makt: http://janpetrus.wordpress.com/2010/10/04/krf-ledelsen-kjemi-og-makt/
balanced scorecard beyond budgeting endringsevne lederansvar utfordringer

Tilbake

Velkommen

Velkommen til en faglig blogg om forretningsanalyse.  Jeg ønsker å ta opp temaer innen bedriftsøkonomi og markedsøkonomi samt de verktøy vi bruker for analyse og planlegging av utvikling og drift. Det vil bli fokusert på beslutningsstøtte, styringsinformasjon og ledelses-verktøy.Les mer

Følg oss på Facebook

Bli medlem av Forretningsanalyse gruppen på Facebook. Der legger jeg ut aktuelle nyhetsartikler som relaterer til innleggene her på bloggen og du kan møte noen av de andre leserne. Jeg håper du vil være med i debatten og husk at kommentarer er alltid velkomne. 


Søk etter ord

 Search
soap2day