rolex replica
Links:スーパーコピー 優良サイト 口コミ,スーパーコピー時計N級品,ロレックス スーパーコピー販売
https://upscalerolexs.com/
X

Faktabasert ledelse - tåler vi sannheten?

 05.03.2010   4573

Analyse

I en verden fylt med effektive verktøy for forretningsanalyse, kan det være at vi og organisasjonen blir utfordret på nye måter, som vi kanskje ikke er forberedt på?

 

Business Intelligence, datavarehus, Balanced Scorecard, dashboard og andre verktøy har forandret forretningshverdagen vår. Du kan ikke lenger forberede deg til ledermøtet med påpyntede tall og grafer og noen enkle forklaringer på mulige argumenter og regne med å være godt forberedt. Nå har alle møtedeltagere allerede sett dine resultater og avvik og de stiller kanskje med akkurat de forberedte spørsmålene som du kunne tenke deg å unngå.

 

Dersom organisasjonskulturen ikke tillater deg å feile eller bomme på målene, vil dette affektere de målsetningene som settes? Vil ønsket om å unngå vanskelige og dyptgående spørsmål gjøre at vi bare setter mål som med sikkerhet kan møtes?
Hvis du frykter å ikke oppnå dine budsjetter og mål, vil du antagelig ikke legge lista høyere enn at du er sikker på å hoppe over. Kan det da tenkes at denne reduksjonen av forventet prestasjon i neste rekke resulterer i at du må strekke deg etter å hoppe over den lista du har lagt, og dine resultater blir moderate?

 

For å tåle faktabasert ledelse kreves det at det er lov å bomme på målene, at det er lov å strekke seg litt lengre enn det er trygt, og at det er lov å feile. Det er en god lederholdning at "det er lov å gjøre nye feil", og at "det å gjøre feil ikke er en kostnad men en investering i know how".

 

Dersom organisasjonen og ledelsen ikke er moden for fakta og analyse av virkeligheten, kan manipulering av mål og resultater bli et slør for å dekke over problemer, og kanskje skape større problemer.

 

Når organisasjonen er moden for faktabasert ledelse, vil gode verktøy for forretningsanalyse gi fantastiske muligheter for styring og kontroll. Da vil du som leder virkelig kunne motivere og anerkjenne medarbeidere som skaper gode resultater, hver eneste dag.
balanced scorecard business intelligence dashboard motivasjon målsetninger organisasjonskultur resultater

Tilbake

Velkommen

Velkommen til en faglig blogg om forretningsanalyse.  Jeg ønsker å ta opp temaer innen bedriftsøkonomi og markedsøkonomi samt de verktøy vi bruker for analyse og planlegging av utvikling og drift. Det vil bli fokusert på beslutningsstøtte, styringsinformasjon og ledelses-verktøy.Les mer

Følg oss på Facebook

Bli medlem av Forretningsanalyse gruppen på Facebook. Der legger jeg ut aktuelle nyhetsartikler som relaterer til innleggene her på bloggen og du kan møte noen av de andre leserne. Jeg håper du vil være med i debatten og husk at kommentarer er alltid velkomne. 


Søk etter ord

 Search
soap2day