rolex replica
Links:スーパーコピー 優良サイト 口コミ,スーパーコピー時計N級品,ロレックス スーパーコピー販売
https://upscalerolexs.com/
X

Å lede i en tid med forandringer.

 15.07.2010   3196

Analyse

Informasjonsstyring har vist seg å være en av de viktigste temaer for å etablere god styring av virksomheter i utvikling. Vi trenger spamfilter på mailen, vi oppsøker informasjon og blir oppsøkt av informasjon, vi deltar i sosiale medier, og vi prøver å sortere mellom viktige og uviktige postsendinger og telefoner.  For noen år siden ble det hevdet at forskjellen mellom gode og dårlige ledere i framtiden var tilgangen til informasjon.  I dag ser vi at det er viktigere å beskytte seg mot informasjon og filtrere informasjon, slik at man bevarer evnen til å beholde fokus i hverdagen.

 

Hva er så viktig informasjon og hva er fokus? I et ordtak heter det at "hvis du ikke skal noen sted, kan hvilken som helst vei bringe deg dit." Det viktige er med andre ord å vite hvor du skal. Strategi og planlegging er viktigst når det er forandringer hele tiden.  Høres det rart ut å tenke langsiktig når store forandringer skjer hele tiden?  Jeg har hørt mange si at det viktigste er å tjene mest mulig penger.  Vi får håpe at penger er resultatet av innsatsen, men det er viktig å skille mellom hvor du skal og resultater.

 

Om vi er gode på å definere våre visjoner og strategiske mål, vet vi hvilken informasjon som er viktig, og vi kan evaluere vår måloppnåelse hele veien.  Vi må definere våre strategiske mål på en slik måte at vi har et bilde av framtiden vi kan skape felles innsats for, og slik at vi kan definere delmål og måleverdier for å motivere til innsats.

 

Strategiske mål skal selvfølgelig også omfatte økonomiske mål, men oftest er det viktigst å definere teknologiske mål, markedsmål, kompetansemål, osv. for å definere hva slags virksomhet vi ønsker å skape.  Like viktig er det å ha fokus på strategisk posisjonering. Det krever noe helt annet å være teknologisk leder i markedet enn å være en god nummer to, eller å velge å kopiere markedsleder.

 

Vi må også ha fokus på hva som er våre mest begrensende faktorer.  Det kan være kapital, markedsstørrelse, tilgang på råstoffer, tilgang på kompetansepersoner, eller andre faktorer som begrenser vår virksomhet.

 

Har du definert dine strategiske mål og dine viktigste begrensninger, har du et godt utgangspunkt for å definere dine viktigste informasjonselementer.  Da gjenstår det å skape et godt informasjonssystem for å tilveiebringe, organisere og sette fokus på viktig informasjon.

 

Målet med et godt informasjonssystem er å skape fokus på det som er viktig.  Vi overøses med informasjon, og det er lett å drukne i informasjon, uten å få tak i den informasjonen du trenger for å lede virksomheten. 
endringsevne informasjon konkurransekraft rapporteringssystemer styringsverktøy utfordringer

Tilbake

Velkommen

Velkommen til en faglig blogg om forretningsanalyse.  Jeg ønsker å ta opp temaer innen bedriftsøkonomi og markedsøkonomi samt de verktøy vi bruker for analyse og planlegging av utvikling og drift. Det vil bli fokusert på beslutningsstøtte, styringsinformasjon og ledelses-verktøy.Les mer

Følg oss på Facebook

Bli medlem av Forretningsanalyse gruppen på Facebook. Der legger jeg ut aktuelle nyhetsartikler som relaterer til innleggene her på bloggen og du kan møte noen av de andre leserne. Jeg håper du vil være med i debatten og husk at kommentarer er alltid velkomne. 


Søk etter ord

 Search
soap2day