rolex replica
Links:スーパーコピー 優良サイト 口コミ,スーパーコピー時計N級品,ロレックス スーパーコピー販売
https://upscalerolexs.com/
X

Kan god forretingsanalyse forhindre økonomisk kriminalitet?

 30.03.2010   3455

Analyse

Etter Enron skandalen, Finanskrisen, Fast Search saken og mange andre alvorlige hendelser, har økonomisk kriminalitet fått sterk aktualitet som et sentralt ledertema. Dette er ikke bare et revisoransvar, men først og fremst et lederansvar.

 

Om bøter i sammenheng med økonomisk kriminalitet sier tidligere Økokrim-topp Erling Grimstad om Økokrim sitt arbeide med Fast Search: "Det er viktig at andre selskaper ikke ser på dette som et slags gebyr man må betale for regnskapsjuks".  Les mer på http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article1866951.ece

 

Økonomisk kriminalitet kan mer enn noe annet ødelegge en virksomhets omdømme, og det er av stor betydning å etablere kontroll- og rapporteringsrutiner for å redusere mulighet og konsekvenser.

 

Vi ser av og til at systemer og løsninger for rapportering og analyse blir tilpasset en virkelighetsbeskrivelse som trenger justeringer av fakta. Det kan starte med små tall og justeringer, som for eksempel ubegrunnede periodiseringer av inntekter og kostnader, små endringer i vurderingsprinsipper og feil klassifiseringer av inntekter, kostnader og balanseverdier. Som oftest i livet stopper det ikke med små justeringer og tilpassinger av sannheten. Over tid blir dette et problem som det blir stadig vanskeligere gå tilbake på, og katastrofen kan dukke opp før du aner det.

Forretningsanalyser bør ha et klart og spesifikt mål i å sikre virksomheten mot økonomisk kriminalitet.


Handelshøyskolen BI i Oslo har en rekke gode foredrag arrangert som Kunnskapsfrokoster.  Den 4.mars 2010 ble temaet presentert av professor Petter Gottschalk som satte fokus på hva ledere må ha engasjement i forhold til, for å kunne forhindre økonomisk kriminalitet. Han peker blant annet på følgende temaer

  • Identifisering og utnyttelse av informasjonskilder til å opplyse saker og situasjoner.
  • Utvikling og anvendelse av informasjonsteknologi til å håndtere elektronisk informasjon.
  • Utvikling av en systemstrategi som peker ut retningen for bruk av informasjonssystemer.
  • Utvikling av en etterretningsstrategi som identifiserer og prioriterer informasjonskilder.

Petter Gottschalk er professor ved institutt for ledelse og organisasjon.  Hans nye bok "Økonomisk kriminalitet - Undersøkelse og forebygging i et ledelsesperspektiv" kommer på forlaget Cappelen Damm i slutten av mars. Professor Petter Gottschalk er faglig ansvarlig for det nye Master of Management-programmet "Ledelse og økonomisk kriminalitet" som starter på Handelshøyskolen BI til høsten. 
lederansvar rapporteringsrutiner revisoransvar økonomisk kriminalitet

Tilbake

Velkommen

Velkommen til en faglig blogg om forretningsanalyse.  Jeg ønsker å ta opp temaer innen bedriftsøkonomi og markedsøkonomi samt de verktøy vi bruker for analyse og planlegging av utvikling og drift. Det vil bli fokusert på beslutningsstøtte, styringsinformasjon og ledelses-verktøy.Les mer

Følg oss på Facebook

Bli medlem av Forretningsanalyse gruppen på Facebook. Der legger jeg ut aktuelle nyhetsartikler som relaterer til innleggene her på bloggen og du kan møte noen av de andre leserne. Jeg håper du vil være med i debatten og husk at kommentarer er alltid velkomne. 


Søk etter ord

 Search
soap2day